Velkommen til Herning Karetkørsel
 
Herning Karetkørsel

HERNING KARETKØRSEL`S BAGGRUND OG HISTORIE.

Herning Karetkørsel blev etableret i 1970 og siden starten restaureret flere hundrede vogne og kareter.

Sideløbende med aktiviteterne omkring restaurering, køb og salg af hestevogne er der kommet karetkørsel til festlige lejligheder som f.eks.

·        Bryllup, sølv- og guldbryllup

·        Begravelser

·        Fødselsdage

·        Konfirmationer

·        Studenter

·        VIP personer såvel for virksomheder som kommune, amter og stat

·        Kongefamilien

RESTAURERING, VÆRKSTED, KØB OG SALG.

Vores værkstedsfaciliteter gør os i stand til at restaurere alle typer vogne uanset stand. Vi har eget karosseriværksted, møbelpolstrer og malerafdeling med faguddannede medarbejdere til hver enkelt speciale.

Det er vores ambition at føre vognene tilbage til den oprindelige stand og udseende. Kort sagt at være tro mod originalen. Vi er i stand til at lave fuldstændige kopier af hjul, eger, fælge og gummibelægninger. Alt arbejde udføres efter de højeste håndværkværksmæssige traditioner og vi er kendt for vores kompromisløse kvalitet.

Vi restaurerer for museer såvel som private samlere.

Vi har selv en samling af mange typer vogne, såvel restaurerede som urestaurerede.

Her på siden kan De se vort vognhus, som rummer de flotteste af vores restaurerede vogne. Disse vogne er for de flestes vedkommende til salg, men kan også benyttes til kørsel efter aftale.

Vi råder desuden over en større samling af tilbehør, herunder lygter, stænger, svingler, hjul og andre reservedele.

Vi er altid købere til såvel restaurerede som urestaurerede vogne uanset stand. Ring derfor altid til os hvis De har en vogn, De gerne vil have vurderet eller solgt.

Er de interesseret i at købe, har vi altid over 100 vogne på lager og kan derfor imødekomme de fleste ønsker fra vores kunder. Har De specielle ønsker, kan vi evt. finde netop den vogn De efterspørger såfremt den ikke findes i vores samling.

KARETKØRSEL

Vi udfører karetkørsel til mange forskellige lejligheder, som f.eks. bryllupper, sølv- og guldbryllup, konfirmationer, fødselsdage, studenterkørsel samt andre VIP arrangementer.

De kan selv besigtige vores kareter og bestemme hvilken De ønsker at benytte, men vi rådgiver også gerne om fordele ved de forskellige typer vi råder over.

Herefter gennemgår vi ruten, der skal køres, og ofte gennemkører vi den i god tid forinden arrangementet. Intet overlades dermed til tilfældighederne.

Når festdagen oprinder, møder vi i god tid med nytrimmede heste og vogne. Vores påklædning er afstemt efter arrangementet og er f.eks. kapper, hvide skjorter, ridebukser, støvler og høj hat til bryllupper eller anden passende påklædning til andre begivenheder. Se billeder her på siden under bryllupper.

Vi afhenter bruden på hendes adresse og kører hende til kirken. Vi venter under vielsen og er klar når brudeparret træder ud af kirken. Vi kører med oldenborg heste, som anses for at være de bedste og flotteste køreheste. Vore heste er rutinerede og vant til uro, klapsalver og lignende. Jeg og vores øvrige kuske har tilsammen mere end 60 års erfaring i kørsel med heste.

Undervejs på turen fra kirken serveres der champagne til brud og brudgom. Vi kører til fotograf såvel ved fotografering i atelier som ved optagelser i naturen. Derefter kører vi efter aftale til festadressen.

Har De specielle ønsker som f.eks. kørsel med hele bryllupsselskabet er vi også i stand til dette. Kort sagt: Ingen opgave er for stor eller for lille for Herning Karetkørsel. Vi kommer overalt i Jylland og på Fyn.

Vi har bl.a. kørt

Borgmester Lars Krarup og Borgmester Hilmar Sølund, Herning

H.K.H. Prinsesse Benedikte

Dommerne på Landsskuet Herning

Mere end 500 bryllupper

Mange tusinde studenter